Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес с много различен избор на гуми спрямо Ферари и Ред Бул...

Мерцедес с много различен избор на гуми спрямо Ферари и Ред Бул за Мексико

116
0
гуми,Пирели

Пилотите на Мерцедес са направили много по-различен избор на гуми за Гран при на Мексико в края на следващата седмица спрямо Ферари и Ред Бул. На разположение на екипите за уикенда на Ерманос Родригес ще са типовете ултрасофт, суперсофт и софт.

Люис Хамилтън и Валтери Ботас са заявили по 9 комплекта ултрасофт, като британецът има още 3 суперсофт и 1 софт, а финландецът по 2 чифта суперсофт и софт.

В същото време от Ферари са били доста по-предпазливи. Себастиан Фетел и Кими Райконен са запазили по 7 комплекта ултрасофт, като първият ще разполага с 5 суперсофт и 1 софт, а Ледения с 4 супермеки и 2 меки.

Още по-консервативни са от Ред Бул. Даниел Рикиардо и Макс Верстапен са заявили само по 6 комплекта ултрасофт, по 4 суперсофт и по 3 софт. Те явно смятат, че износването на гумите ще е по-сериозно.

Най-агресивни от всички са Хюлкенберг и Сайнц от Рено, Квят и Гасли от Торо Росо, както и Окон, Строл и Вандоорн, които са заложили на 10 чифта ултрасофт, 2 суперсофт и 1 софт.

По правилник по 1 комплект софт и суперсофт трябва да бъде запазен за състезанието, като само единият е задължителен за използване. За 3-ата част на квалификацията трябва да бъде заделен един комплект ултрасофт.