Начало Избрани Мерцедес има сериозни проблеми с ограниченията на бюджета заради катастрофите на Ръсел...

Мерцедес има сериозни проблеми с ограниченията на бюджета заради катастрофите на Ръсел и Антонели

362
0
Джордж Ръсел, Мерцедес F1
снимка: Мерцедес

Мерцедес има сериозни проблеми с ограниченията на бюджета заради катастрофите на Джордж Ръсел през последната седмица и удара на Андреа Кими Антонели в началото на уикенда в Италия, сподели Тото Волф. Италианският тийнейджър дебютира на пистата Монца в официална сесия от Формула 1. Тогава обаче катастрофира още във втората си бърза обиколка и ударът бе доста тежък. Ръсел претърпя два сериозни инцидента – в Q3 през уикенда в Остин, Тексас и през втората тренировка в Мексико.

„Имаме сериозни проблеми. Борим се да останем в рамките на бюджетния лимит. Имахме сериозен инцидент с Кими на Монца. После с Джордж (в Остин) и пак с него сега“, посочи Волф

Антонели участва в първата свободна тренировка през уикенда за Гран при на Мексико. Той бе със съвсем различен подход спрямо този на Монца. Сам коментира, че се е постарал да трупа увереност обиколка за обиколка и умишлено не е натискал до лимита на колата.

Ръсел каза на Аутодромо Ерманос Родригес, че болидът му започнал да подскача и преди изобщо да има шанс да опита да го овладее, се ударил. След това Джордж бе попитан има ли тимът грижи с лимита на бюджета и той не бе на мнението на шефа на отбора.

„Не, нямаме притеснения. Има оставени възможности и запаси, а и екипът винаги преценява какво е необходимо за настоящия и какво – за следващия сезон. Възможно е да се наложат някакви компромиси по отношение на оставащата част от тази състезателна година. Аз вероятно бих подкрепил едно такова решение, защото ние не се борим за шампионата. Бих бил повече от доволен да остана със стария под ако това ще ни даде по-добър шанс за догодина. Но мисля, че подът от Остин може да бъде поправен. Май това е планът. Би трябвало да е готов за Бразилия“, коментира Ръсел.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Волф каза още в Остин, че точно това е планът. Подът бе върнат във Великобритания в базата на Мерцедес в Бракли, тъй като нямаше как да бъде поправен от екипа на писта и трябва да е готов за уикенда в Сао Пауло

Ръсел говори още малко за проблемите с поведението на Мерцедес F1 W15. Той обясни, че болидът му се е дестабилизирал в петъчната втора тренировка при качване върху бордюр.

„Знаем точно какво стана. Вижте Ред Бул-ите – те просто минаван върху този бордюр без никакъв проблем. В първата сесия минавах върху него без никакъв проблем. И накрая видяхте в повторенията – тръгнах да преминавам и колата беше като кенгуру. През последните седмици съм причината за огромно напрежение в екипа заради липсата на резервни части. Това е ненужно, но не сме съвсем наясно защо се случва“, допълни Ръсел.