Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се надява на по-хладни условия в Белгия

Мерцедес се надява на по-хладни условия в Белгия

1375
0
Мерцедес F1 W15
снимка, Спас Генев

Мерцедес се надява на по-хладни условия в Белгия. Според Тото Волф, неговият отбор ще има по-добри шансове на пистата Спа, ако температурите бъдат с една идея по-ниски от тези на Хунгароринг.

Отборът от Бракли се намира в много силна форма, след като спечели стартовете в Австрия и Великобритания. Автомобилът F1 W15 показа отлична скорост на Силвърстоун, където температурите бяха по-ниски. Миналия месец F1 W15 се представи много силно и в Канада. По този начин се затвърди тезата, че Мерцедес се представя по-силно на хладни и студени писти

Миналия уикенд F1 беше в Унгария. Както се очакваше, температурите на въздуха и асфалта бяха доста високи. Най-големите стойности бяха измерени в петък. Тогава асфалтът се беше нагорещил до 60 градуса по Целзий по време на първата тренировка. В деня на състезанието настилката също беше гореща, макар и да не достигна очакваните 50 градуса.

Мерцедес изпитваше затруднения на горещата писта в Унгария. Отборът от Брали нямаше отговор на темпото на Макларън и Макс Верстапен. Но от друга страна, Люис Хамилтън финишира трети в самата надпревара. Седемкратният световен шампион водеше битка с Макс Верстапен. Няколко тура преди финала двамата се удариха, заради което колата на нидерландеца се издигна във въздуха. В крайна сметка Хамилтън остана трети, докато Верстапен остана пети, след като беше изпреварен от Шарл Льоклер.

Другият пилот на Мерцедес Джордж Ръсел потегли 17-ти. Младият британец успя да си проправи път напред и в крайна сметка финишира осми.

Междувременно Тото Волф коментира предстоящия старт в Белгия. Австриецът се надява условията на Спа да бъдат по-хладни, тъй като F1 W15 не се чувства никак добре на нагорещен асфалт.

„Мисля, че тези условия не са за нас“, заяви Волф. „Горещо e. Затова да финишираш на подиума трети трябва да се разглежда като успех, въпреки че с другия автомобил се объркаха твърде много неща. В противен случай щяхме да сме в по-добра позиция.“

„Намираме се в серия от пет поредни подиума преди последното състезание и началото на лятната ваканция. Затова се стремим да продължим тази инерция и да завършим силно първата половина на сезона. Намираме се на положителна траектория, което е окуражаващо“, добави шефът на Мерцедес.

Разликите в челото на колоната стават все по-малки. Доказателство за това е факта, че шестима пилоти спечелиха състезания от Китай насам. За сравнение, през последния сезон общо трима състезатели се качиха на най-високото стъпало на подиума

„Автомобилите в предната част на колоната са много близки. Затова трябва да сме в най-добрата си форма, ако искаме да се борим за победата. Въпреки че ни липсва малко скорост в сравнение с някои от нашите конкуренти, продължаваме да повишаваме ефективността на автомобила. Това все още не е достатъчно, за да се борим за победи всеки уикенд. Но от друга страна позволява да се борим за челната тройка по-редовно“, каза още Волф.

Шефът на Мерцедес призна, че уикендът в Унгария не е преминал според очакванията. Въпреки това той беше доволен от подиума на Хамилтън. Тази седмица Волф има по-големи надежди заради очакваните по-хладни условия в Белгия.

„Миналият уикенд в Унгария не беше лесен. Потеглихте от по-задна позиция и имахме много работа за вършене. Въпреки това успяхме да се състезаваме силно в неделя и да спечелим солидни точки, включително и 200-ия подиум на Люис F1, което е превъзходно постижение.“

Пистите в Будапеща и Спа са тотално противоположни по отношение на характеристики и температура. Това кара Волф да е оптимист, че Мерцедес ще запише силен резултат в края на уикенда.

„Положително беше да видим стъпките, които направихме в тези по-горещи условия, въпреки че има още работа за вършене“, обясни шефът на Мерцедес. „Спа е много различно предизвикателство от това в Будапеща. Очакванията са за по-ниски температури и много по-скоростно трасе. Затова ще бъде интересно да видим как ще се представи F1 W15 в сравнение с нашите съперници.“