Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес крият нещо от съперниците, смята Ейдриан Нюи

Мерцедес крият нещо от съперниците, смята Ейдриан Нюи

42
0
Ейдриан Нюи

Мерцедес крият нещо от съперниците си и това е причината да представят колата си едва на втория (от общо три) предсезонен тест, смята конструкторът на Ред Бул Ейдриан Нюи. Англичанинът мисли, че в Бракли не искат противниковите отбори да видят нещо специално по автомобила.

Мерцедес MGP W03 ще излезе на бял свят на 21 февруари рано сутринта (около 8:20 часа) на испанската писта Каталуния, точно преди началото на тренировките на трасето до Барселона. От екипа твърдят, че няма нищо кой знае какво и решението им се основава на съвсем различни причини. Нюи обаче вярва, че има нещо друго зад забавената презентация.

Предполагам, че искат да скрият нещо от конкуренцията. Вероятно може да се копира бързо, иначе нямаше да се мъчат толкова да остане тайна – заяви Нюи пред Шпорт Билд.

През 2009 г. отборът (тогава Браун Гран при) показа новата си кола по-късно от всички останали. Нововъведението тогава бе двойният дифузьор, оказал се изключително важен в борбата по пистите. Браун спечелиха 6 от първите 7 надпревари за сезона, докато останалите екипи ги настигнат като развитие на системата. След това изгубиха предимството си в скоростта, но авансът им бе достатъчно голям, за да спечелят и двете титли (при пилотите и конструкторите).

Съветникът на собственика на Ред Бул Дитрих Матешиц и отбора във Формула 1 Хелмут Марко също смята, че Мерцедес крият нещо. Той пък заяви, че има нещо различно в предната част на колата им.