Начало Други Мерцедес обявиха състезателите си за DTM – без Кубица

Мерцедес обявиха състезателите си за DTM – без Кубица

29
0
Роберт Кубица,Тото Волф

Роберт Кубица няма да се състезава в немския шампионат за туристически автомобили (DTM) за Мерцедес стана ясно днес, след като от Щутгарт обявиха пилотите си за сезон 2013 г. и полякът не е сред тях. Слухове за евентуалното му присъединяване към екипа се появиха, след като направи тест с екипа в края на януари.

Още след тренировката си с Мерцедес Роберт заяви, че е прекалено рано да се обсъжда бъдеще за него в DTM, въпреки че бе доволен от работата си. По непотвърдени данни полякът бе дал значително по-добри времена от някои от титулярните DTM състезатели.

Вода в мелницата на слуховете наля и фактът, че на теста му присъства лично новият моторспорт директор на Мерцедес Тото Волф. В крайна сметка обаче щутгартци избраха Гари Пафет, Ралф Шумахер, Даниел Жункандела, Роберто Мерхи, Кристиан Виторис и Роберт Уикенс.

Нико Розберг от екипа на компанията във Формула 1 пък ще е ментор на пилотите в джуниър тима. Той сподели, че тази инициатива е много вълнуваща и важна, тъй като дава шанс на млади състезатели да карат на най-високо ниво в автомобилния спорт.

В продължение на много години следя отблизо DTM – още от дете, когато гледах заедно с баща ми, а и съм карал коли от първенството в множество случаи. Нямам търпение да видя прогреса на момчетата този сезон и може би да им дам някой съвет – допълни Нико.

Волф от своя страна благодари на Розберг за това, че отделя време да помага, тъй като развитието на млади таланти е приоритетно за Мерцедес-Бенц.

В отбора има двама много опитни състезатели – Пафет и Шумахер, които ще служат като водачи за младежите и от състезателна, и от човешка гледна точка. Целта ни тази година е да използваме максимално добре ресурсите си. Надяваме се на повече гъвкавост в развитието на колите си – допълни той.