Начало Автомобилни новини Мерцедес подготвиха два специални модела за автошоуто в Дубай

Мерцедес подготвиха два специални модела за автошоуто в Дубай

172
0

Мерцедес-Бенц обявиха намерението си да покажат два специални нови модела на публиката на автошоуто в Дубай – SLS AMG Desert Gold и G 55 AMG Edition 79.

Първият от тях е боядисан в атрактивен златист цвят с черни акценти, като колелата му (19-инчови отпред и 20-инчови отзад) също са с черен цвят. Вътрешността му пък изобилства от карбон, като освен цялата централна конзола, от лекия материал са изработени и още редица други детайли.

Под капака на модела обаче нищо не е променяно и той разполага с познатия 6,3-литров V8 двигател, достигащ мощност от 563 к.с. и въртящ момент от 650 Нм.

Този модел обаче няма да влезе в серийно производство, а ще бъде произвеждан само след индивидуална заявка от даден клиент.

G 55 AMG Edition 79 пък ще бъде произвеждан само и единствено за пазара в Близкия Изток. Обозначението 79 идва от годината, в която оригиналният G-клас се появява на пазара – 1979-та. При него специфичните елементи са специална сива боя, солиден преден ролбар, 19-инчови колела на AMG и редица хромирани детайли. Вътрешността му пък се характеризира с двуцветна (черно-бежова) кожена тапицерия, карбонови апликации по таблото и централната конзола и специална табела, обозначаваща серията му. От този модел Мерцедес ще произведат само 79 бройки.