Начало Автомобилни новини Мерцедес-Бенц Е-клас вече и с Е-guard версия

Мерцедес-Бенц Е-клас вече и с Е-guard версия

377
0

Мерцедес-Бенц вече са готови и с бронираната версия на новото поколение Е-клас с моделно обозначение W212, наречена Е-guard. На външен вид колата почти не се различава от нормалната версия, тъй като по-голямата част от промените, разбира се, са отвътре. Моделът е изолиран допълнително със специални метални сплави и поликарбонат.

Е-guard може да издържи нападение дори с 44-милиметров Магнум. Дори най-слабите звена, като фугите между вратите и рамките, могат да издържат нападение с ръчна граната DM51. Като опция ще се предлага и интерком система, позволяваща на хората в автомобила да комуникират с външния свят без да отварят нито една част от колата.

За да компенсират по-голямото тегло на автомобила, окачването AIRMATIC и спирачките са допълнително адаптирани, тъй като колелата, предлагащи се за Е-guard версията са 17-цолови, обути с гуми, изработени по RUNFLAT технология.

Три двигателя ще се предлагат за Е-guard във версиите Elegance и Avantgarde. Това са дизеловият Е350 CDI BlueEFFICIENCY и бензиновите Е350 и Е500.

Пакетът Е-guard ще може да бъде поръчан в Германия от месец април на цена от 45 000 евро.