Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис потвърди, че оцветяването на Макларън ще се промени

Денис потвърди, че оцветяването на Макларън ще се промени

52
0

Оцветяването на Макларън ще се промени, но не е ясно кога. Главният изпълнителен директор на Макларън Технолъджи Груп Рон Денис потвърди, че това ще се случи, отказвайки да даде повече подробности. Освен това той уточни, че би направил подобно нещо единствено поради търговски причини.

Новият Макларън-Хонда MP4-30 се появи в сребристо с акценти в червено. Транспортните камиони на отбора на пистата Херес обаче са без каквото и да е обозначение, което предизвика догадки и предположения.

Денис заяви, че дори във фабриката в Уокинг водел разговори за това в какви цветове трябва да е автомобилът на тима във Формула 1:

– Някои хора ми казват: „Защо не го направим оранжев?” Аз питам: „Защо?” „Това е старият цвят на Макларън.” „Е, току-що го каза – защо, по дяволите, да вървим назад?” И какво правиш след това? Създаваш естетически удовлетворяващ дизайн? Каква е причината да го правиш? Макларън винаги е бил в тази комбинация от цветове и тя ще се промени единствено поради търговски причини. Няма да го правим само, за да са по-щастливи няколко души, желаещи оранжево или жълто.

Денис каза също така, че Макларън има наследствени традиции и с флуоресцентното червено, но в крайна сметка предпочита стилен дизайн, който „ще е далеч по-разпознаваем, отколкото ако внезапно извадим светлозелена кола”. Той също така не смята, че настоящото оцветяване навява асоциации с Мерцедес и дори не би нарекъл MP4-30 сребърна кола. Според Денис промяна е възможна, може да се избере друг цвят, но той поиска реална причина. За него „естетически по-удовлетворяващ вид” не е достатъчен довод, за да стори подобно нещо с автомобила.

Притиснат за асоциацията с Мерцедес обаче, Денис накрая заяви:

– Ще се промени, но няма да кажа кога…