Начало Други Мик Шумахер е шампион във Формула 3

Мик Шумахер е шампион във Формула 3

285
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка: Према

Мик Шумахер си осигури титлата в европейската Формула 3, след като завърши 2-и във второто състезание от последния уикенд за сезона на пистата Хокенхайм в Германия.

Преди последната надпревара, която ще се проведе утре на същата писта, синът на Михаел Шумахер има аванс от 51 точки пред Дан Тиктъм и е недостижим за съперника си.

Мик, който се състезава за екипа на Prema Theodore Racing, стартира от втора позиция и в началото постави под напрежение водача Юри Випс. В първата четвъртина от състезанието той беше близо до него, но в 7-ата обиколка допусна малка грешка, след което и блокира гумите си при спиране.

Затова до финала Мик се съсредоточи върху това да запази позицията си пред съотборника си Ралф Арон. Германецът успя да направи това и финишира 2-и на 3.4 сек зад Випс и на 2.8 сек пред Арон. Тиктъм завърши 7-и.

„Чувството е нереално, каза Мик след финала. – Толкова съм щастлив от титлата и в същото време съм благодарен, че имам възможността да изживея този успех, да сбъдна мечтата ми и да имам толкова силен отбор зад мен. Тази титлата е за тях и заради тях. Заедно имахме страхотна година.”