Начало Картинг Михалев спечели спринтовия шампионат на София Картинг Ринг

Михалев спечели спринтовия шампионат на София Картинг Ринг

291
0

На 26 май се проведе последното състезание на шампионата за любители на София Картинг Ринг – Sprint Championship за сезон 2018-2019. В него участие взеха 24 от 26-те пилота, натрупали най-много точки в квалификационните състезания.

След няколко маратонски състезания с продължителност 25 минути, много преминавания през бокс и шикани, съчетани с мокри участъци, шампион стана Симеон Михалев.

Той беше 3-и по стартови точки (32), но със силно каране във всички надпревари и победа в супер финала, Михалев успя да триумфира за първи път в историята на шампионата с общо 140 т.

Втори в шампионата на София Картинг Ринг, въпреки първата стартова позиция във финалното състезание, завърши Алекс Джулиян. Той беше втори по стартови точки – 37. Но в супер финала остана едва 6-и, като състезанието беше в неудобната за него обратна посока.

Трети завърши един от най-постоянните пилоти през сезона – Страхил Иванов. Той събра 107 точки и изпревари с 6 Димитър Гайдов. Последният беше с най-много стартови точки – 45, но в супер финала се завъртя на мокър участък и финишира едва 10-и.

Пети в крайното класиране се нареди Тома Маринов, следван от Валентин Раденков и Христо Куличев с равни точки. Осми е Борис Карастанев, а топ 10 допълват Георги Ванков и Милуш Баханов.