Начало Рали Мини вероятно с повече от 6 участия във WRC догодина

Мини вероятно с повече от 6 участия във WRC догодина

61
0
????,????? 2011,WRC

Екипът на Мини би могъл да участва в повече от предварително спряганите 6 ралита, на които по план трябва да се появи през сезон 2011.

При обявяването на новината, че Мини съвместно с Продрайв се завръща на световната рали сцена, бе коментирано, че през 2011 г. програмата ще включва само няколко старта. Наскоро обаче техническият директор на Продрайв Дейвид Лапуорт сподели, че споменатите 6 старта, всъщност са минимумът от участия на екипа догодина.

– Знаем много добре накъде сме се запътили – започна Лапуорт. – Програмата ще включва минимум 6 ралита, но щом веднъж започнем, мисля, че е слабо вероятно да се спирем.

Лапуорт допълни още:

– Все още дискутираме всички подробности. Програмата за следващата година ще е от голямо значение. Не смятаме да избираме и участваме само в ралита, за които мислим, че може да съответстват на характеристиките на нашата кола. Какъв е смисълът от подобно нещо? Не можем да се крием и да избираме стартове, които усещаме, че ще са по-лесни. През 2012 г. ще участваме във всички кръгове от шампионата и трябва да сме подготвени за всичко.

Все още не се знае кое точно ще е дебютното състезание на отбора на Мини. Предполага се, че това може да е рали Италия, пети кръг от WRC за сезон 2011 според предварителния календар.