Начало Картинг МИШЕЛ ГЕОРГИЕВ ПОБЕДИ В 1-Я КРЪГ ОТ ЮГОИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ ПО КАРТИНГ

МИШЕЛ ГЕОРГИЕВ ПОБЕДИ В 1-Я КРЪГ ОТ ЮГОИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ ПО КАРТИНГ

39
0

При температури от над 35 градуса, в гр. Серес – Гърция се проведе 1-я кръг от ЮГОИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ ПО КАРТИНГ. 61 пилоти се състезаваха в 4 класа – мини, ICA/J, ICA, ICC от тях 22 българи.

В клас ІСА Мишел Георгиев се пребори с най-силните пилоти в шампионата, участниците в последните 2 световни първенства Ксинос, Касапис и Гонзос. С Много бързо и разумно каране Мишел притискаше гърците, като чакаше те да сгрешат и това стана. След 2 грешки и катастрофи Мишел, който в първия манш финишира 4-ти излезе начело и не остави никакво съмнение, че той ще е победителя в надпреварата. Отлично се представи в този клас и Николай Върбицалиев, той стартира от 3та позиция в 1-я манш, но след няколко много остри и груби атаки от страна на гръцки пилот получи повреда в радиатора и отпадна . Във 2-я манш стартирайки от последната 8-ма редица Коко се пребори за 4-то място, като само времето не му достигна за по-предно класиране. Веднага след него се нареди и другия наш представител Христо Василев.

В клас ІСС Владимир Арабаджиев бе видимо преуморен от серията състезания във Формула 3 в Италия и картинг шампионата на Италия и България. Владо отново бе много бърз, като водеше и през двата манша, но стратегически се предпазваше от инциденти и задържа 2-то място след румънеца Михай Матеску. Отлично се представи и Искрин Арабаджиев, завършвайки на 4-та позиция. След инцидент от състезанието отпаднаха Тодор Куцаров и Искрен Маринов.

Настроението на българския отбор бе помрачено от представянето ни в клас мини, спортните комисари не обръщаха внимание на острите и на моменти груби атаки от страна на гръцките пилоти. От това пострада Красимир Шарков, който стартира от 2-ра позиция. След серия от удари отзад Краси контузи врата си и се наложи да бъде прегледан в местната болница. Проблеми на пол-позишъна в събота имаха Денис Янев и Деян Дамевски, които се наредиха много назад в стартовата решетка и по време на състезанието не можаха да си пробият път до призово класиране.