Начало Рали Mitsubishi атакуват Дакар с четири дизелови модела

Mitsubishi атакуват Дакар с четири дизелови модела

129
0

Mitsubishi Motors Corporation и техният отдел за моторни спортове – Repsol Mitsubishi Ralliart – заедно с партньорите си от Repsol, Valeo и BFGoodrich ще представят нов турбодизелов Racing Lancer, който ще се състезава в Рали Дакар догодина. Надпреварата ще се състои в Аржентина и Чили от 3 до 18 януари.

Тимът на Repsol Mitsubishi Ralliart е решен да започне надпреварата през 2009 година с четири коли с турбодизелови двигатели. За да бъдат оправдани амбициите на японците, те ще карат с новия си кроскънтри рали модел Racing Lancer.

Четиримата пилоти, които ще представляват тима, са същите, които участват още от 2005 година – съответно Стефан Петерханзел (Франция). Хироши Масуока (Япония), Люк Алфон (Франция) и Хуан „Нани” Рома (Испания).

31-вото издание на Рали Дакар ще започне наново с нова локация – Южна Америка. Там Mitsubishi ще се постарят да спечелят не само първата си победа с дизелов модел, но също така и 13-тия си успех общо. От 2001 година те имат седем поредни победи.

Racing Lancer ще бъде официално представен по време на автомобилното изложение в Париж. До него ще бъде показан и Lancer Sportback, на който е базиран и състезателният модел. Lancer Sportback трябва да влезе в продажби от тази есен.