Начало Moto News MotoGP: Маркес на полпозишън в Аржентина

MotoGP: Маркес на полпозишън в Аржентина

41
0

Марк Маркес с Repsol Honda спечели убедително квалификацията в MotoGP за Гран при на Аржентина на пистата Рио Хондо. На изсъхващата писта испанецът бе с класа над всички. Той завърши на цели 0.763 сек пред Карал Абрахам от частния тим на Ducati – Pull&Bear Aspar Team, който поднесе голямата изненада. Трети се нареди Кал Кръчлоу с LCR Honda. От втора редица ще потеглят Данило Петручи (OCTO Pramac Racing), Дани Педроса с Repsol Honda и Маверик Винялес с Yamaha.

Заради по-слаби времена в свободните тренировки в първата квалификация останаха пилоти като Педроса, Валентино Роси (Yamaha) и Хорхе Лоренсо (Ducati). Те трябваше да се борят за 2-те места, които дават права за участие във втората квалификацията, за която вече се бяха класирали състезателите с 10-те най-добри времена.

Сесията започна на мокро, като пистата с течение на времето почна да изсъхва, но не достатъчно за сликове. Условията обаче се подобряваха и в последните секунди бяха най-подходящи за постигането на топвремена. Опитът на Педроса и Роси явно си каза думата, като двамата заеха първото и второто място.

Само на 6 стотни зад Доктора остана Андреа Довициозо (Ducati) и така не намери място във втората квалификация. В последствие се оказа, че Роси и Педроса са постигнали времената си с използвани гуми за мокро.

В самата втора квалификация, подобно на първата, условията се подобряваха постоянно. На места дори се беше обособила суха линия, тъй като дъждът спря. 4 мин преди края Андреа Яноне дори постави сликове. Италианецът обаче се прибра, осъзнавайки, че това не е правилният избор.

Маркес бе най-бърз в голяма част от сесията и остана на върха до края с 1:47.512 мин, катo никой нямаше шанс да го доближи. Лидерът в шампионата Винялес бе избрал мека гума и това му коства много загубено време. Той остана едва 6-и, пред съотборника си в Yamaha Роси.

Пълно класиране от втората квалификация