Начало Moto News MotoGP: Педроса първи на старта на Каталуня, провал за Yamaha

MotoGP: Педроса първи на старта на Каталуня, провал за Yamaha

43
0

Дани Педроса от Repsol Honda спечели квалификацията за Гран при на Каталуня в MotoGP, където се провежда 7-ия кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта. В изключително драматична сесия испанецът се възползва от проблемите на съотборника си Марк Маркес и на заводските пилоти на Yamaha.

Педроса изпревари с 0.331 сек Хорхе Лоренсо с Ducati, а първата редица допълни Данило Петручи от Octo Pramac Ducati (+0.350 сек). В решителната втора квалификацията Маркес претърпя сериозно падане, но въпреки това записа 4-о време. След него се нареди Алейш Еспаргаро (Aprilia Gresini)

В последните секунди шампионът направи много силен първи сектор, но след това отново падна и не можа да прогресира. От това се възползва Педроса, който взе полпозишъна. Лидерът в шампионата Маверик Винялес остана едва 9-и, показвайки, че липсата на скорост в Yamaha досега не е била случайна.

Той и Валентино Роси трябваше да минат през първата квалификацията, тъй като времена в тренировките не бяха достатъчно добри. В нея караше и Кал Кръчлоу. От нея напред продължиха Йонас Фолгер от Yamaha Tech 3 и Винялес, докато Роси остана 3-и и не се класира за Q2. Доктора ще потегли 13-и.

Пълно класиране от втората квалифиакция