Начало Moto News MotoGP: Роси ще се опита да кара още на Арагон

MotoGP: Роси ще се опита да кара още на Арагон

83
0

Валентино Роси ще се опита да се върне на пистата още за състезанието от MotoGP на Арагон идния уикенд. Това е само 3 седмици, след като Доктора счупи десния си крак на тренировка с ендуро. Очаква ще се той да пропусне както миналия кръг в Сан Марино, така и испанската надпревара.

В понеделник и вторник Роси прави тестове с мотора на Yamaha YZF-R1M на Мизано и сподели, че усещането му се е подобрило след втория ден. Лекарите му препоръчаха около 30 до 40 дни почивка след инцидента, като тестът в понеделник дойде едва 18 дни след инцидента.

Самият Роси обаче се чувства добре, и след като е преминал медицински тест, е решил да пътува за Арагон, за да се опита поне да участва в състезателния уикенд. Той трябва да мине и задължителния физически тест на Арагон, за да му бъде позволено да участва.

„За щастие вчера имах много добър тест с моя мотор на Мизано, обясни Роси. – В понеделник също се опитах, но дъждът ме спря след няколко обиколки. Тогава все пак направих 20 обиколки и намерих отговорите, които търсех. Тестовете бяха позитивни.

Искам да благодаря на доктор Лусиди и неговия екип, които ми помогнаха да намеря решенията, чрез които да чувствам минимална болка в крака, когато карам. В крайна сметка реших да отида на Арагон и да се опитам да се състезавам с мотора M1. Дали ще мога, ще разбера след първата тренировка.“