Начало Рали М-Спорт показа Форд Фиеста WRC 2013

М-Спорт показа Форд Фиеста WRC 2013

61
0
форд,Форд Фиеста RS WRC

М-Спорт показаха своя Форд Фиеста, с който ще участват в световния рали шампионат през 2013 г.

Бъдещето на тима във WRC бе заплашено, след като Форд прекратиха заводското си участие в шампионата в края на сезон 2012 г. Последвало споразумение с Катар обаче спаси нещата и тимът демонстрира днес на изложението на Аутоспорт в Бирмингам автомобила за предстоящия сезон, стартиращ следващата седмица с рали Монте Карло.

– Последните три месеца на миналата година бяха най-трудните в кариерата ми – призна шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън. – Ситуацията с Форд очевидно ни постави под сериозно напрежение да намерим допълнително финансиране. Фиеста WRC е фантастична, конкурентоспособна кола и последното, което искахме, беше да не сме в състояние да се състезаваме на най-високо ниво. Привличането на Катар запълни една голяма празнина. Има още по какво да се трудим, но съм уверен, че може да се борим за добри резултати и това ще повиши интереса към нас – допълни той.

Заедно с Уилсън на изложението бе и един от пилотите на М-Спорт – Мадс Остберг. Той ще кара за отбора заедно с Евгени Новиков, Тиери Нювил и Насър Ал-Атия.

Колата е с добро поведение. Направих два дни и половина тестове през декември, а последните тренировки преди Монте Карло са утре. Това е страхотна възможност и работихме много упорито да стигнем дотук. Първата цел е да започнем да печелим ралита. През сезона може да се наложи да се съсредоточим върху шампионата, но в началото добрите резултати ще ни интересуват повече – заяви Остберг.