Начало Автомобилни новини МТМ превърнаха Ауди R8 в отровнозелена усойница

МТМ превърнаха Ауди R8 в отровнозелена усойница

185
0

Немската тунинг фирма МТМ анонсира нова индивидуализираща програма за Ауди R8, която дава на суперспортния автомобил уникална нова визия, а също така и достатъчно силна доза перформънс.

За да придадат на тяхната версия ексклузивна визия, МТМ са боядисали R8  в зеленият „2D8“ цвят на Порше, който е същият, изполван и при екстериора на Порше GT3 RS. Джантите на колата са ултра-леки и са боядисани в черно. Размерът им е 20 цола, а на всяка една от тях има зелен надпис, гласящ „МТМ forged“. Зелената тема е продължена и при черните спирачни апарати и капачката на резервоара, които са получили дискретно „R8“ лого.

Верни на принципите си, МТМ са доработили и двата двигателя, с които се предлага R8. Стандартният бензинов 4.2-литров V8 е получил солидни модификации по компресора си, в следствие на което максималната му мощност се е повишила от 420 до 560 к.с., а въртящият момент – от 430 на 580 Нм. При дизеловия V10 мотор повишението на показателите не е толкова фрапиращо, но всъщност при него такова не е и нужно. С подменена електроника той вече разполага с 40 к.с. повече отпреди или общо с 560 к.с. И при двата модела, разбира се, изпускателната система е напълно подменена, а страничните въздуховоди са ревизирани, за да могат да поемат повече въздух, който да отвеждат към двигателя.