Начало Рали Нювил най-накрая спечели победа през 2017 г. – триумфира в Корсика

Нювил най-накрая спечели победа през 2017 г. – триумфира в Корсика

46
0
Люис Хамилтън

Тиери Нювил и Хюндай най-накрая спечелиха победа в световния рали шампионат през 2017 г., триумфирайки в рали Корсика. Надпреварата бе четвърти кръг от първенството.

Себастиен Ожие финишира втори, въпреки че и последният му ден бе белязан от проблеми. Дани Сордо стана трети – първи подиум през настоящия сезон за него. Испанецът изтърва втората позиция в Корсика само за 1,3 сек.

Нювил започна неделята с близо 39 секунди аванс. Той спечели четвърта победа в отсечка – в най-дългата за състезанието дистанция (53,78 км). Ожие се сблъска с технически грижи в деветия етап и Сордо се възползва да го изпревари. Французинът обаче си върна позицията в пауърстейджа.

Победата е сериозно постижение за Нювил и навигатора му Никола Гилсул, които отпаднаха на два пъти, водейки в ралита – в първите два кръга от шампионата (Монте Карло и Швеция).

„Невероятно е да спечелим тук, в Корсика”, коментира Тиери. „Сигурен съм, че много хора празнуват заедно с нас – не на последно място целият екип на Хюндай. Отборът ме подкрепя невероятно много след Монте Каро и Швеция и съм наистина щастлив за всички тях. Победата е наша! Ралито ни започна трудно, имахме известни грижи в петък, но методично се справихме с тях и бяхме значително по-силни през следващите дни. С третото място на Дани уикендът бе наистина невероятен за нас.”