Начало Автомобилни новини Нови двигатели Alfa Romeo ще бъдат произвеждани в Италия

Нови двигатели Alfa Romeo ще бъдат произвеждани в Италия

37
0

Два нови двигателя Alfa Romeo ще бъдат произвеждани в завода в Термоли (Италия). От FIAT Chrylser обявиха, че тези агрегати ще имат важа роля при обновяването на бранда. Те са създадени чрез използване и опита на Ferrari, за да предоставят максимално добро поведение.

FIAT Chrysler ще инвестира повече от 500 милиона евро, за да увеличи капацитета на съоръжението. Целта е да се постигне производство от 200 000 мотора годишно. Очаква се работата да приключи в рамките на шест месеца.

4-цилиндровият 2-литров двигател ще бъде монтиран в новия средноразмерен седан на Alfa Romeo, който ще бъде показан през юни. Автомобилът трябва да влезе в продажба през 2016 г.

V6 туинтурбо агрегатът пък ще е с мощност до 480 к.с. Той е дериват на произвеждания от Ferrari за Maserati Quattroporte и Ghibli трилитров мотор.

Междувременно Alfa Romeo разширява наличните модели на пазара в Съединените щати. От лятото на тази година там ще се предлага 4C Spider, а до първото тримесечие на 2017 г. към гамата ще се присъединят нов седан и SUV.