Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Начинът на работа на Фетел е забележителен, смята Рикиардо

Начинът на работа на Фетел е забележителен, смята Рикиардо

42
0

Даниел Рикиардо смята, че начинът на работа на Себастиан Фетел ще му помогне да се адаптира доста бързо в новия му тим Ферари.

Скудерията потвърди вчера официално привличането на четирикратния световен шампион. Себастиан е подписал тригодишен договор. 2014 г. бе особено тежък сезон за него след няколкото сезона доминация и четирите поредни двойни триумфа. Рикиардо обаче – единственият пилот освен състезателите на Мерцедес с победа тази година – бе категоричен, че начинът на работа на Фетел е крайно забележителен.

– Начинът, по който привлича хората близо до себе си… Начинът, по който иска нещо и го получава – бе отговорът на австралиеца на въпрос какво е научил от съекипника си тази година. – Пилотите никога не са доволни от колите си. Винаги искаме нещо по-добро от болидите и смятам, че начинът, по който той го прави, е забележителен. Едновременно е доста безкомпромисен и наистина честен. Балансира добре нещата. Гледа хората в очите, казвайки: „Имам нужда от това”. Но в същото време печели уважение, когато се държи по този начин. Не почива, не е щастлив да изостава. Според мен методът му на работа е наистина добър.

Благодарение тази култура на труд Фетел няма да изпита кой знае какъв шок при преминаването във Ферари, смята Даниел:

– Себ търси промяна, това е сигурно. Той е с Ред Бул от дълго време, много по-дълго от мен – към15 години или някаква подобна лудост, през които на каската му е стояла емблемата на Ред Бул. Това е кажи-речи двойно повече, отколкото съм аз с тях. Така че според мен най-голямата разлика за него ще е да погледне каската си и да не види Ред Бул на нея. Ще трябва да измисли нов дизайн! Иначе ще се адаптира и ще се справи с екипа и всичко останало. Може да се чувства малко странно на първия тест, но съм сигурен, че до Мелбърн всичко вече ще е съвсем нормално.