Начало Автомобилни новини Новите HR-V и Jazz на Honda са кандидати за „Най-безопасeн автомобил на...

Новите HR-V и Jazz на Honda са кандидати за „Най-безопасeн автомобил на Великобритания“

71
0

Изцяло новите модели на Honda – HR-V и Jazz са кандидати за наградата „Най-безопасният автомобил на Великобритания“.  Конкурсът се организира от водещата организация по безопасността Thatcham Research, а това е част от наградите на What Car? за 2016 г.
Автомобилите, които се борят за „Наградата за безопасност“ трябва да са влезли в продажба през 2015 г. във Великобритания и да са постигнали пет звезди на тестовете на Euro NCAP и да разполагат със система за Автономно аварийно спиране (Autonomous Emergency Braking – AEB). За да се спечели отличието се оценяват и няколко други фактори за безопасност, като иновациите също се вземат под внимание. Всичко това е под зоркия поглед на независимо жури от експерти по безопасността от Thatcham Research. Челната тройка, която се оценява, ще бъде обявена на награждаването от конкурса Кола на годината на What Car? в сряда, на 13 януари 2016  г.

Сред множеството функции за безопасност, двата изцяло нови модела – Jazz и HR-V, които се продават и в България, са системата City Brake Active на Honda (CTBA), която е стандарт и използва лазерна технология за сканиране на пътя напред. Ако при ниска скорост има вероятност за сблъсък, тя автоматично задейства спирачките. И двата модела получиха максималната оценка от пет звезди на тестовете на EuroNCAP през ноември. Jazz е едва вторият супермини автомобил, който постигна 5 звезди през годината. Всички настоящи модели на Honda, които са в продажба в Европа, вече са получили максималният 5-звезден рейтинг на EuroNCAP.