Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Ферари им предстои тежък уикенд, призна Алонсо

На Ферари им предстои тежък уикенд, призна Алонсо

23
0
Фернандо Алонсо

Ферари са с по-лошо темпо в сравнение с други тренировки, заключи Фернандо Алонсо след петъчните изпитания на пистата Яс Марина в Абу Даби. Испанецът се надява екипът да подобри нещата за останалата част от уикенда и се надява в F138 да има повече потенциал.

Намираме се в необичайна за нас позиция. Имаме малко повече проблеми, но да водим битка за влизане в Q3 не е достатъчно добро за Ферари. Каквото и да сторим обаче, трябва да сме честни и да сме наясно, че ни предстои тежък уикенд. Трябва да установим дали трудностите ни се дължат на характеристиките на трасето или става въпрос за нещо по настройките. Гумите са с по-добро поведение тук в сравнение с Индия, където имаше много блистъринг в бързите завои. Сега вървят както трябва, особено след падането на температурите – обясни Фернандо.

Той допълни, че за съжаление темпото на Скудерията досега в Абу Даби бе по-слабо от това на преките съперници за второто място в конструкторския шампионат – Мерцедес.

Фелипе Маса бе 17-ти в първата сесия, но във втората подобри доста класирането си и завърши с десето време. Той заяви, че е изпълнил цялата планирана за деня програма.

В момента не съм особено доволен от поведението на болида. Не сме толкова конкурентоспособни, колкото очаквах. На тази писта караме през деня на слънце, когато температурите са много високи и след това вечерта условията се променят напълно. Не е лесно да разбереш в коя посока да поемеш. Ще се опитаме да подобрим представянето на колата за утрешната квалификация, което няма да е лесно – каза бразилецът.