Начало Картинг На Лаута се готвят за откриване на картинг сезона

На Лаута се готвят за откриване на картинг сезона

114
0

Месечен финал на любителския шампионат „BECK’S GRAND PRIX 2009” и „LAUTA JUNIOR KARTING CUP 2009”

Трескава подготовка кипи на картинг писта ЛАУТА. Поводът е откриването на сезон 2009. Началото е предвидено за 10:00 часа на 28.03.2009 /събота/.

Традиционно до строените картове ще танцуват мажоретките на Френската езикова гимназия за стартирането на сезона.
Състезание за клиентите с най-много обиколки през зимата, дрифтинг и демонстрация с ROTAX са подготвили организаторите за любителите на моторните спортове.

За победителите в първото за годината състезание наградите са осигурени от ПАРФЮМЕРИЙНА ФАБРИКА REFAN BULGARIA и КАРТИНГ ПИСТА ЛАУТА.

Петя Баръмска ще се качи в новия си ROTAX – ICA, за да прикове вниманието на публиката и да си припомни минали емоции от пистата, на която се е породила любовта й към моторните спортове.
Скоростен дрифтинг ще покажат момчетата от drifting-bg.com. Най-познат на пловдивската публика е Искрен Иванов от Плевен.

Първият МЕСЕЧЕН ФИНАЛ на ЛЮБИТЕЛСКИЯ ШАМПИОНАТ BECK’S GRAND PRIX 2009 & LAUTA JUNIOR KARTING CUP 2009 е заплануван за 29.03.2009 /неделя/, след излъчването на първия кръг на FORMULA 1, който участниците могат да проследят на ГОЛЯМ ЕКРАН в комплекс ЕКСКАЛИБУР.

Новото за сезон 2009 е регламентът на ЛЮБИТЕЛСКИЯ ШАМПИОНАТ.

Тази година участниците ще бъдат разделени на два класа – до 16 години – клас JUNIOR и над 16 години.
Победителите в МЕСЕЧНИТЕ ФИНАЛИ се определят на база реда на финиширане във финалната серия. Класирането за ГОДИШНИЯ ФИНАЛ става чрез точкуване.

ГОДИШНИЯТ ФИНАЛ на ЛЮБИТЕЛСКИЯ ШАМПИОНАТ BECK’S GRAND PRIX 2009 & LAUTA JUNIOR KARTING CUP 2009 ще се проведе на 8.11.2009 година.

Квота за участие в ГОДИШНИЯ ФИНАЛ придобиват всички пилоти, събрали минимум 11 точки от месечните финали.

Ако пилотът е събрал необходимия минимум брой точки, той не губи правото си на участие в следващите месечни финали през СЕЗОН 2009, като условието е да е показал едно от 20-те най-добрите времена за съответния месец.

Всички участници в месечните финали получават 2 безплатни боулинг игри в КОМПЛЕКС EXCALIBUR.

ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В
ГОДИШНИЯ ФИНАЛ:

І. МЯСТО:
УИКЕНД ЗА ДВАМА В КЕРПЕН, ГЕРМАНИЯ И
БЕЗПЛАТНО УЧАСТИЕ В ЛЮБИТЕЛСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ „БАЛКАНСКА КУПА КЕРПЕН” –
„MICHAEL SCHUMACHER KART – CENTER”
ПОЛЕТ С ДЕЛТА ПЛАНЕР

ІІ. МЯСТО:
ФЪН ЕКШЪН УИКЕНД ЗА ДВАМА НА КАРТИНГ ПИСТА ВАРНА – ПЕЙНТБОЛ, OFF-ROAD ЕКСКУРЗИЯ С БЪГИ, ROTAX, ЧОВЕШКИ ДЖАГИ и ПОЛЕТ С ДЕЛТА ПЛАНЕР

ІІІ. МЯСТО:
ПОЛЕТ С ДЕЛТА ПЛАНЕР
OFF-ROAD ЕКСКУРЗИЯ С БЪГИ

!!! СПЕЦИАЛНА НАГРАДА за пилотите от двата класа, НАТРУПАЛИ НАЙ-МНОГО ТОЧКИ по време на ШАМПИОНАТА: ФЪН ЕКШЪН УИКЕНД НА КАРТИНГ ПИСТА ВАРНА – ПЕЙНТБОЛ, OFF-ROAD ЕКСКУРЗИЯ С БЪГИ, ROTAX, ЧОВЕШКИ ДЖАГИ !!!