Начало Лайфстайл Над 2500 души се снимаха в болида на Алонсо и Маса в...

Над 2500 души се снимаха в болида на Алонсо и Маса в София, Бургас и Пловдив

37
0

Представеното у нас копие на болида на Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, построено от LEGO блокчета, се радва на изключителен голям интерес сред почитателите на автомобилните спортове. До момента то е посетило София, Бургас, Пловдив и с направени повече от 2500 снимки на пилотското място в модела, създаден от над 200 000 части LEGO. Инициативата, която представя уникалния автомобил, продължава на 9, 10 и 11 юли в София, а последната обиколка на спирката е Варна – на 13 и 14 юли.

До момента Shell Grand Tour в София, Бургас и Пловдив беше видян от почти 18 000 гости, а повече от 450 деца нарисуваха своя любим автомобил по време на събитията в двата града.

Shell Grand Tour е кулминацията на серията от инициативи на Shell за представяне на уникалната лимитирана колекция от минимодели Ferrari, направени от блокчета LEGO. Те могат да бъдат закупени на атрактивна цена при зареждане на минимум 15 л висококачествени горива Shell. В допълнение към количките Ferrari могат да се закупят и специални мини-фигурки LEGO пресъздаващи учен от екипа на Shell, инженер по горивата и механик от Ferrari. Дизайнерите на колекцията са изключително горди от прецизните детайли в LEGO моделите, които запазват оригиналната естетика на истинските автомобили Ferrari. В количките е вграден най-малкият механизъм за задвижване чрез издърпване назад, създаван някога от LEGO. Проектирането му е вдъхновено от страстта за постигане на подобрена ефективност чрез авангардни технологии – основополагащи принципи при разработването на горивата Shell V-Power Nitro+. Уникалната серия минимодели включва болида от Формула 1 Ferrari F150° Italia, легендата Ferrari 250 GT Berlinetta passo corto (SWB), „състезателите“ Ferrari F40 и Ferrari 458 Italia, както и една от най-мощните коли в света Ferrari FXX. Изненадата в колекцията идва от познатия транспортен камион Scuderia Ferrari Truck – основен играч в състезателния отбор на Ferrari.