Начало Картинг Наградиха шампионите в Националните картинг серии за 2019 г.

Наградиха шампионите в Националните картинг серии за 2019 г.

200
0

Призьорите в Националните картинг серии получиха своите награди за отминалия сезон. Церемонията се състоя в Пресклуб България на Националния стадион Васил Левски.

Първите трима във всеки клас – Mini Bg, Mini, Rotax Junior, Rotax Senior, No Gear Open и KZ Open, бяха наградени с купи, а всички пилоти, записали класиране в Mini BG и Mini, получиха медали.

Шампиони за сезона станаха съответно Алекс Дешков, Данислав Арсов, Мартин Беков, Йоакеим Соис, Дейвид Митов и Юлиян Серафимов. Отборно Първи е тимът на Хидролифт Рейсинг Тим, следван от Гърков Картинг Спорт и София Кар.

Призьорите в клас KZ Open

Пилотите получиха своите награди от председателя на Националните картинг серии Росен Даскалов. През сезона в шампионата участие взеха общо 66 пилоти от 5 страни.

Александър Спиров, който се занимава с организацията на сериите, заяви, че се надява следващия сезон състезателите да са повече от повече държави. Според него е важно да се запази добрия дух на провеждане на надпреварите.

Засега още няма официален календар за следващия сезон. Даскалов обясни, че се надява през първите месеци на новата година сериите да получат лиценз от Министерството на спорта.

ОТБОРНО КЛАСИРАНЕ 2019:

1Хидролифт Рейсинг Тим567
2Гърков Картинг Спорт416
3София Кар145
4КК Кюстендил I107
5Русе Кар78