Начало Други Най-бързите български коли отново ще мерят сили на писта Божурище

Най-бързите български коли отново ще мерят сили на писта Божурище

598
0
драг рейсинг

Тази неделя писта Божурище отново ще стане арена на битките на най-бързите автомобили в България.

Ден преди това на 400-метровото трасе ще се проведат тестове, а времената ще се зачитат като квалификация. Състезателите ще дават времена за старта и в неделя от 7:00 до 10:00 ч, след което е началото на същинското състезание.

Както всеки път на организираното от българската федерация по драг рейсинг мероприятие ще могат да се видят всякакъв род автомобили – от обикновени ежедневни возила до изключително мощни драг-прототипи, способни да изминат дистанция от 400 метра от място за 10 секунди.

На пистата също така ще могат да се видят и крайно атрактивни и екзотични спортни автомобили, които там ще бъдат докарани до максимума на възможностите от своите собственици.

Организаторите обещават изключително интересни двубои, като този път е помислено и за собствениците на дизелови автомобили, които ще се състезават в свой собствен клас.

Председателят на БФДР – Героги Петров обяви, че освен повечето драг-отбори, състезателният ас Николай Златков също е потвърдил участието си. Неговото състезателно Ауди S1 е един от малкото автомобили в България, които могат да постигнат време от под 10 секунди за 400 метра.

Този път всички участници ще получават детайлни разпечатки за постиженията си, а освен това след края на състезанието на посетителите ще бъде предложено и безплатно замерване на време на пистата.

Билетът за вход ще бъде на цена от 10лв.