Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накаджима: Не знам какво стана

Накаджима: Не знам какво стана

48
0

Казуки Накаджима отпадна след старта на Гран при на Турция, след като Джанкарло Фисикела (Форс Индия) се удари в неговия Уилямс. Японецът прие философски поражението, но изрази недоумение от инцидента:
Не знам какво точно стана. Просто влязох в първия завой, следвайки пилота пред мен. Не смених линията и изведнъж усетих удар в задната част. Исках да се прибера в пита, тъй като мислех, че има шанс проблемът да бъде оправен и да продължа. Но колата ми бе претърпяла твърде много повреди и отпаднах. Срамота е, след като показахме още в първите тренировки, че темпото ни в дълга серия от обиколки е добро.
Екипът на Уилямс обаче все пак си тръгва с точка от Истанбул парк благодарение на Нико Розберг. Той спечели три позиции в рамките на първите три тура след старта, а след това удържа мястото си с чудесно каране.
Направих фантастична първа обиколка, макар че едва не загубих всичко, когато Хайдфелд отвори твърде много крива, а аз бях до него. Той не знаеше, че съм там и се наложи да изляза от пистата. Върнах се и се пързалях по цялата писта, но след това изпреварих Култард и Трули от външната страна на трети завой – обясни Нико.
Окуражителното за отбора обаче е, че нямаше проблеми с издръжливостта, отбеляза техническият шеф на Уилямс Сам Майкъл. Той допълни, че това означава, че сега екипът трябва да подобри автомобила като цяло, ако иска наистина да се бори за четвъртата позиция при конструкторите.