Начало Картинг Национален любителски шампионат по картинг Club S1, 1 кръг

Национален любителски шампионат по картинг Club S1, 1 кръг

43
0

В събота на 27.03.2010 г. се проведе стартът на Националния любителски шампионат по картинг. На писта Бенковски се събраха 21 пилоти и множество зрители.

Тази година в регламента на състезанията имаше някои нови моменти. Точкуването е променено, като разликата в чалото е по-малка. точките са 30-27-25-23-22 и т.н. през 1 точка до 1. Въведено е и едно тактическо спиране Спри/Потегли в който и да е от двата манша. Пилотите в шампионата ще бъдат лицензирани към Българската федерация по картинг спорт.

Квалификацията беше спечелена безапелационно от отбора на Shadow Kart – тримата им пилоти се наредиха на първите 3 места на старта. Разликите бяха минимални, като първите 15 пилоти се събраха в рамките на 1 секунда.

Стартовата решетка в първа гонка беше
1. Йордан Пенчев
2. Борис Барболов
3. Деян Рангелов
4. Чавдар Варийски
5. Илиан Димитров
6. Красимир Цолов
7. Костадин Костадинов
8. Румен Паунов

След 44 състезателни обиколки, няколко инцидента, няколко наказания, включително комичен инцидент с начина на изтърпяване на наказанието от страна на Георги Димитров от отбора на Ферари, пилотите се поздравиха с хубавия старт на сезона.

Първа победа в кариерата си спечели пилотът на Shadow Kart Йордан Пенчев. Той спечели максималния сбор от 31 точки – 30 от състезанието и 1 точка за спечелването на квалификацията.

След изключително напрегната борба със съотборника си пред него, втори завърши Борис Барболов, а стартирал от 6 позиция, трети на подиума беше Красимир Цолов.

Подгласниците на пилотите на подиума са Костадин Костадинов от Plovdiv Racing, двамата пилоти на WildFire Чавдар Варийски и Илиан Димитров, както и третият съотборник на Сенките – Деян Рангелов.

В класирането при отборите начело е Shadow Kart с максималните от 1 старт 58 точки, а след тях на 2 точки един през друг са Ферари 45, Wildfire 43 и Plovdiv Racing 41.