Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не винаги всичко се подрежда идеално, твърди Хамилтън

Не винаги всичко се подрежда идеално, твърди Хамилтън

58
0

– Определено направих едно от състезанията на живота си. Да, може би решението да спра втори път за смяна гуми не бе правилното, но отборът ми се състои от брилянтни специалисти и обикновено те си вършат чудесно работата. Предполагам, че просто не винаги може всичко да се подрежда – това е автомобилният спорт – бе спокойното заключение на Люис Хамилтън, след като пресече финала на Гран при на Австралия на шеста позиция.

Макларън-ът бе ударен от Марк Уебър (Ред Бул), след като англичанинът опита да задмине Фернандо Алонсо с Ферари. До този момент Хамилтън вървеше наистина добре, но прие извиненията на австралийския си съперник без да драматизира излишно.

– Щастлив съм от начина, по който се справих – карах с цялото си сърце, а болидът вървеше прекрасно. Дали можехме да спечелим двойна победа с Дженсън [Бътън]? Може би да, но не сме в състояние да го твърдим със сигурност. Едно обаче е сигурно: той направи страхотно състезание. Аз ще продължа да се боря. Това е единственият начин, който знам да продължа напред – абсолютно категоричен бе световният шампион за 2008 г.

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш призна от своя страна, че вторият бокс на Хамилтън вероятно е грешка на отбора, но приветства факта, че пилотът му не се отказа и за секунда от борбата.