Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Недоволство в Уилямс

Недоволство в Уилямс

29
0

Квалификацията в Турция бе отчетена като провал за екипа на Уилямс. Отборът бе далеч от мечтаното влизане в последната част на квалификацията. Липсата на достатъчно висока максимална скорост на правите се превърна в сериозен проблем за тима. Рубенс Барикело завърши на 15-а позиция, докато неговият съотборник Нико Хюлкенберг остана 17-и.

“В известна степен свършихме добра работа преди квалификацията, защото намерихме добър баланс”, започна анализа си Барикело. “От друга страна липсата на достатъчно висока максимална скорост се отразява негатино на резултатите ни.

Както и в Монако, така и тук, нашата кола явно не пасва на характеристиките на пистата и затова се борим значително с намирането на оптималния компромис.

Далеч сме от целите, които сме си поставили, но хората в Уилямс са борци. Трябва да продължаваме да държим високо главата, да продължаваме да натискаме, за да стигнем до там, до където искаме.”

“Трудна квалификация за нас”, недоволен бе и Хюлкенберг. “Направих грешка при втория си опит във втората част от квалификацията. Задницата ми тръгна при излизането от седми завой и това, доведе до излизането от идеалната линия и до загубата на много време.

Определено полагаме много усилия в момента. Опитваме всичко за да извадим максимума от колата, но определено имаме много работа пред нас. В състезанието всичко е възможно, така че аз ще дам всичко от себе си.”

“Днешният резултат определено не е това, което искаме да виждаме”, сподели разочарованието си и техническият шеф Сам Майкъл. “Ще прегледаме отново данните, за да можем да се представим по-добре от нашите съперници.

Целта ни в предстоящите състезания е да извадим максимума от колата. Инженерите на пистата ще дадат всичко от себе си за да успеем да спечелим точки и да направим един добър старт.”