ГП на Австралия след:
Последно състезание: OAE

Неуспешен кръг за Георги Дончев на Спа

12.09.2017 | Иво Кръстев | коментара

По неприятен начин завърши предпоследният уикенд от Porsche Sports Cup Германия за българския пилот Георги Дончев. След като на Ошерслебен преди няколко седмици състезателят на SCHUTZ Motorsport Overdrive Racing стигна до 3-ото място в клас 5d-991 GT3 Cup, амбициите към двата старта на белгийската СПА бяха огромни, а стартовата позиция от втора редица изглеждаше отлична предпоставка за нов успех.

Малко след началото на състезанието плановете за пореден подиум започнаха да се изпаряват, след като грешка на Дончев доведе до седем загубени позиции. Георги рискува и с агресивно каране наваксва част от изоставането, но малко след като хвана правилното темпо, се разля масло от друг автомобил в един от участъците на белгийската писта.

Няколко от състезателните автомобили се завъртяха на пистата, а за съжаление един от тях е този на българина, който се удари в мантинелата и с това участието му в сериите приключи. Поршето на Георги се прибра в бокса със счупена предна броня, ляв фар и увреден калник, а добрата новина е, че катастрофата не доведе до никаква физическа травма за пилота.

„Дъждовното време затрудни максимално тренировките ни, организаторите прекъснаха квалификациите заради катастрофа, после пък грешката на старта ме накара да съм пределно агресивен и в крайна сметка състезанието и сезонът ми май завършиха в мантинелата“, коментира българският пилот, който след първия старт миналия уикенд бе на четвърто място в генералното класиране на своя клас.

Сезонът в Endurance сериите на Porsche Sports Cup ще завърши на 21 и 22 октомври на Хокенхаймринг в Германия, за когато автомобилът на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) би трябвало да е ремонтиран и готов за достоен финал на изключително трудния сезон.

Георги Дончев и екипът му подготвят още една изява за финал на годината – на 11 и 12 ноември на писта Серес в Гърция пилотът и неговият екип ще се опитат да запишат нов рекорд за най-бърза обиколка. Успоредно с това пистата ще е на разположение на записалите се за участие любители, които ще имат възможност за двудневно обучение от елитни международни пилоти, свободно и състезателно шофиране и много екстремно забавление.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти