Начало Рали Нювил увеличи аванса си в рали Швеция

Нювил увеличи аванса си в рали Швеция

73
0

Тиери Нювил увеличи преднината си на 22.7 сек след третия ден на рали Швеция, 2-и кръг от WRC. Пилотът на Хюндай обаче този път има зад себе си не съотборниците си, а Крейг Брийн със Ситроен С3.

Андреас Микелсен и Хейдън Падън с другите две коли на корейския тим са 3-и и 4-и, но изоставането им спрямо лидера е сериозно – 32 и 48.6 сек. Своя удар Нювил нанесе в 13-ата отсечка, която спечели с 6.6 сек пред Микелсен и с близо 10 пред Брийн и Падън.

Денят за Тиери не започна добре след проблеми със смяната на предавките и завъртане, но след това навакса. В същото време Микелсен допусна грешка на същото място, на което и Нювил, като загуби повече време и натрупа голямо изоставане.

Брийн, който се бори да постигне най-доброто си класиране в кръг от WRC, рискува като носеше само една резервна гума, спестявайки тегло. Единственият опасен момент за него бе когато удари снежна преспа, но се размина без повреди по колата.

Пети е Мадс Остберг, който за първи път кара за Ситроен в официално състезание тази година. Той опита да промени настройките си, но загуби увереност в хода на деня и се върна към първоначалните.

Финландците Есапека Лапи, Яри-Мати Латвала и Теему Сунинен заемат местата от 6-о до 8-о, а до 9-ото място се срина От Танак с Тойота след странен инцидент с Крис Мийк.

Последният се блъсна в снежна преспа и когато се върна на трасето загуби мощност. Британецът тръгна да спира, за да изчисти снега от охладителната система на своя автомобил. В това време бе застигнат от Танак, като двете коли се удариха. В резултат Мийк отпадна, а естонецът заседна в канавка и загуби около 2 мин.

Шампионът Себастиен Ожие с Форд Фиеста от екипа на М-Спорт е едва 10-и, като е далеч зад Танак. Утре са последните 3 отсечки от надпреварата.