Начало Рали Нювил начело след втория ден в Австралия, Микелсен катастрофира

Нювил начело след втория ден в Австралия, Микелсен катастрофира

41
0

Тиери Нювил с Хюндай i20 е начело в рали Австралия след втория ден от надпреварата, която е последен кръг от шампионата на WRC. Той има 20.1 сек аванс пред Яри-Мати Латвала с Тойота.

В същото време лидерът след петъчния ден Андреас Микелсен катастрофира и загуби шансове за челно класиране. Норвежец излетя от пътя във втората отсечка за деня, удари колата и спука две от гумите си.

Той имаше само една резервна и не успя да изкара етапа, както и следващия. „С избора ни на типове гуми, не планирахме да вземаме 2 резервни, обясни Микелсен. – Пазехме ги за по-късен етап от състезанието.“

В същото време Латвала се бе доближил само на 6.3 сек зад Нювил, но със серия от силни карания белгиецът се откъсна напред. Трети в класирането, на 40,6 сек от водача, е От Танак с Форд Фиеста. На тази позиция бе Крис Мийк със Ситроен C3, но британецът се удари в тесен мост и счупи задното окачване на своя автомобил.

Така на 4-о място излезе неговият съотборник Крейг Брийн, следван от Хейдън Падън с Хюндай и шампиона Себастиен Ожие с Форд Фиеста. Французинът няма темпото на лидерите от самото начало на ралито, а освен това допусна и грешка във втория ден. След него 7-и е Стефан Льофебър, който бе глобен за изпреварване с превишена скорост (48 км над позволеното) на полицейски автомобил.

По време на втория ден се случи странен инцидент с автомобил от местния шампионат Queensland, в който колите минават по отсечките след тези от WRC. Рос Кокс и неговият навигатор Джанет Бинс излетяха от трасето и паднаха в река със своето Мицубиши Галант VR4. Двамата се измъкнаха невредими от колата.