Начало Рали Нювил подписа нов 3-годишен договор с Хюндай

Нювил подписа нов 3-годишен договор с Хюндай

36
0
Люис Хамилтън

Тиери Нювил подписа нов 3-годишен договор с екипа на Хюндай и ще остане в тима до края на 2021 г. Той ще продължи да бъде със сегашния си навигатор Никола Гилсул.

Белгиецът е лидер в шампионата този сезон, като има аванс от 23 точки пред шампиона Себастиен Ожие от М-Спорт. Той записа общо 9 победи в кариерата си досега, като има 26 подиума и 129 спечелени отсечки.

„Щастлив съм да подпиша 3-годишен контракт с Хюндай Моторспорт, каза Нювил. – Подобрихме се много в последните няколко сезона. От 2014 г. преживяхме заедно много специални моменти, като минахме и през трудни периоди.

В тима има страхотна семейна атмосфера и се разбирам много добре със съотборниците си. Това за мен е много важно. Фокусът ни е върху това да завършим сезона по най-силния възможен начин, стремейки се да спечелим титлата.“

Спортният директор на Хюндай Мишел Нандан добави: „Тиери и Никола изиграха ключова роля за изграждането на програмата на Хюндай в WRC за последните 5 години. Те ни помогнаха да минем през много важни моменти от първата победа в Германия през 2014 г. до битката за титлата сега.

Предстои вълнуващ завършек на сезона, но ние винаги гледаме към следващата година и още по-напред в бъдещето. Двамата доказаха, че са страхотни посланици на Хюндай в глобален план и са много уважавани в тима и извън него.“