Начало Рали Нювил се обърна на шейкдауна в Испания, Ожие най-бърз

Нювил се обърна на шейкдауна в Испания, Ожие най-бърз

82
0
Тиери Нювил,хюндай

Лидерът в шампионата Тиери Нювил се обърна по таван по време на шейкдауна на рали Испания в Каталуня, 12-и кръг от първенството на WRC. Пилотът на Хюндай излетя от трасето на десен завой 500 метра след началото на второто си преминаване на пробега в Салоу, дълъг 2.00 км.

Механиците на тима веднага започнаха работа по оправянето на колата, която имаше поражения по тавана, капака и в лявата си част. Тя трябва да е готова за първата същинска отсечка от ралито, която е тази вечер в центъра на Барселона.

„Беше 90-градусов десен завой. Влязох в него, като оставените коловози от другите коли бяха по-дълбоки спрямо предното минаване, като имаше и малка неравност, обясни Нювил.

– Колата започна да се надига и остана на 2 колела. Опитах се да се да направя корекция и да справя със ситуацията, но това не беше достатъчно и се обърнахме. Надявахме се на по-добър шейкдаун.“

Най-бърз в него беше шампионът Себастиен Ожие с Форд Фиеста, който изпревари с 0.3 сек Яри-Мати Латвала с Тойота. Съотборникът на французина в М-Спорт Теему Сунинен зае 3-ото място, следван от 9-кратния шампион Себастиен Льоб със Ситроен C3.