Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико Розберг: Някой трябва да обясни на Макс, че там всъщност има...

Нико Розберг: Някой трябва да обясни на Макс, че там всъщност има завой и затова Люис завива!

6997
0
Макс Верстапен, Ред Бул F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Разочарованието и нервите на Макс Верстапен започват да кипят според Нико Розберг. Световният шампион във Формула 1 за 2016 г. каза след финала на Гран при на Унгария, че очаква трикратният носител на короната в Гран при да получи 5 или 10 секунди наказание за удара си с Люис Хамилтън по време на състезанието на пистата до Будапеща. В крайна сметка инцидентът остана без последствия, но коментарът на Розберг бе особено язвителен.

„Разочарованието и нервите започват да кипят, което, честно казано, ние като зрители обичаме да наблюдаваме. Има промяна в доминацията на Ред Бул, нали? Предполагам, че Макс още не е изгледал ситуацията. Иначе някой трябва да му обясни, че там всъщност има завой и затова Люис завива… Разбирате ли, Люис взимаше завоя!“, коментира бившият съотборник на седемкратния световен шампион

Розберг коментира също така друго нещо за Верстапен, което направи впечатление на мнозина през уикенда в Унгария.

„Аз всъщност съм доста впечатлен, защото [Ландо] Норис е научил много за това какво е да си професионален спортист. В началото на кариерата му във Формула 1 той бе далеч от перфектен и не се опитваше да е такъв. В събота вечер обаче си е легнал в 11:05 часа. Не в 11, а в 11:05. Събуждане – в 8:05. Закуската е готова, предварително е решено какво ще яде. Свръх професионално поведение и е добре да се знае, че сега е такъв. Същевременно на другия полюс е Верстапен, който до 3 часа сутринта се състезава онлайн. Това е малко разочароващо, нали? И само показва, че Макс е свикнал прекалено много с доминацията“, каза Розберг.

Междувременно Люис Хамилтън отхвърли предположенията, че изпитва някаква враждебност срещу пилота на Ред Бул

„Изпреварихме изостанал болид, влязох в зоната за спиране и тогава Макс изглежда изпревари колата зад мен, така че аз мръднах, за да се защитя. Оставих достатъчно място отвътре, но той блокира колелата. Траекторията му бе различна от моята. Аз отивах навътре към кривата, той мина пред мен. Мисля, че беше състезателен инцидент“, повтори обяснението си Хамилтън.

„Лесно се допускат такива грешки. Не смятам, че трябва да има каквато и да е враждебност. Но от негова страна, разбира се, винаги ще има“, допълни пилотът на Мерцедес.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)