Начало Video И Нико Розберг направи отбор за Extreme E

И Нико Розберг направи отбор за Extreme E

651
0

Световният шампион във Формула 1 за 2016 г. Нико Розберг създаде свой отбор за новия автомобилен шампионат Extreme E. Екипът се казва Rosberg Xtreme Racing (RXR). По-рано свой тим направи и шесткратният носител на Гран при короната Люис Хамилтън.

След оттеглянето си от Формула 1 Розберг работи активно в областта на новите технологии, насочени към опазване на околната среда. Той е инвеститор и акционер във Формула Е. С основателите на Extreme E споделя стремежа за действия срещу климатичните промени. Екипът му ще работи не само по по включените в календара трасета. Една от първите инициативи, която RXR ще подкрепи, е на фондация „Монако“ на принц Албер II. Тя е насочена към работа в Сенегал по наблюдение на водни източници и развитие на растителната система.

„Вълнуваме се да представим Rosberg Xtreme Racing като най-новото попълнение в Extreme E“, коментира Нико Розберг

„Този шампионат представлява великолепна възможност не само да се увеличи познаването на проблема, но и да се вдъхнови действие срещу климатичните промени. Това е най-голямата заплаха за планетата ни днес. След оттеглянето си от F1 посветих кариерата си на свързани с това технологии. За мен е невероятно, че мога да комбинирам тази си работа с любовта към спорта.“

Основателят и главен изпълнителен директор на Extreme E Алехандро Агаг приветства екипа на Розберг в първенството, чието официално представяне е другата седмица.

„Отдавна обсъждаме този проект и е страхотно, че Нико избра Extreme E за връщането си към автомобилния спорт – вече като основател на свой собствен отбор“, допълни Агаг.

RXR е деветият тим в първенството, което трябва да стартира в началото на 2021 г. Отборите ще се състезават с електрическия SUV ODYSSEY 21, чието ускорение от 0 до 100 км/ч става за 4,5 секунди. Автомобилът се произвежда от Спарк Рейсинг Технолъджи, батериите са на Уилямс Адвансд Енджиниъринг.

 

View this post on Instagram

 

How do you like our design? @rosbergxracing – the adventure begins…⚡️#RXR

A post shared by NICO ROSBERG (@nicorosberg) on