Начало Избрани Никола Цолов на върха в първия ден тестове в Барселона

Никола Цолов на върха в първия ден тестове в Барселона

157
0
Никола Цолов
Никола Цолов, снимка Формула 3

Никола Цолов беше най-бърз в първия ден тестове на пистата в Барселона. Българският пилот записа време за 1:27.886 мин. и заемаше първото място и в двете днешни сесии. Така той затвърди доброто си представяне, което показа на Херес.

Барселона е домакин на вторите следсезонни тестове във Формула 3. Изпитанията се провеждат на добре познатата писта Каталуния с дължина 4.657 км и разположена до град Монтмело. По-рано тази година трасето беше домакин на петия кръг от сезон 2024 в F3, както и на други тестове

Първият ден тестове в Барселона започна в 9 часа местно време. Времето беше сухо, слънчево и без вероятност за валежи. Това позволи на Никола Цолов и неговите колеги да използват само сликове и да записват повече обиколки на пистата. Този уикенд българинът отново тества за Кампос Рейсинг.

Никола Цолов се чувстваше много добре на пистата край Барселона. Българският лъв беше най-бърз в два от трите сектора на трасето. В края на сутрешната сесия Никола Цолов оглави класирането с време за 1:27.886 мин. Зад него се намираха Леон, Боя, Камара и Трамниц. Германецът имаше най-добър трети сектор, но имаше сериозно изоставане в първите два на пистата в Барселона.

След известна почивка започна и втората сесия за деня, която отново бе с продължителност от три часа. Никола Цолов не беше много активен през първата половина от сесията и прекара немалко време в бокса.

Макар да не записа много обиколки, българският лъв отново имаше много силно темпо и записа време за 1:28.370 мин. Това беше достатъчно, за да го запази на първа позиция и във втората половина от днешния ден. Втори на повече от половин секунда беше Рафаел Камара.

Никола Цолов оглави класирането в първия ден тестове на пистата в Барселона. Българинът записа най-добрия си резултат в сутрешната сесия и беше единственият, който слезе под минута и 28 сек. за обиколка. Втори и трети останаха Ноел Леон (Према) и Мари Боя също от Кампос Рейсинг. Следващите три места бяха заети от Рафаел Камара (Трайдънт), Тим Трамниц (MP Моторспорт) и Уго Угочукво (Према). В топ 10 влязоха още Джошуа Дюфек (Хайтек), Ноа Стрьомстед (Кампос Рейсинг), Мартиниус Стеншорн (Хайтек) и Джеймс Уортън (АРТ Гран при).

Утре предстои втория и финален ден от тестовете в Барселона. Това ще бъде и последният случай, в който ще се използват настоящите болиди от Формула 3. От 2025 г. шампионатът ще бъде с нови автомобили, които бяха представени на Монца. Очаква се след тестовете да стане ясно бъдещето на Никола Цолов във Формула 3.