Начало Избрани Никола Цолов най-бърз във втория ден тестове на Херес

Никола Цолов най-бърз във втория ден тестове на Херес

236
0
Никола Цолов
Никола Цолов; снимка: Спас Генев

Никола Цолов най-бърз във втория ден тестове на Херес. Българският пилот записа време за 1:29.758 мин. в сутрешната сесия. То се оказа достатъчно, за да остави Никола Цолов на върна през целия ден. Втори и трети финишира Мари Боя и Мартиниус Стеншорн.

Херес е домакин на първите тестове след края на сезон 2024 във Формула 3. Изпитанията се провеждат на добре познатата писта с дължина 4.428 км и разположена в Андалусия. Вчера се проведе първия ден тестове, в който Никола Цолов не взе участие.

Днес Никола Цолов се включи в тестовете на Херес с тима на Кампос Рейсинг. Българският пилот напусна АРТ Гран при след последния кръг за сезона в Монца. В момента той се готви за третия си сезон във Формула 3 и търси отбор, към който да се присъедини

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Campos Racing (@camposracing)

Тестовете започнаха около 9 часа българско време. Сухото време позволи на пилотите от F3 да направят повече обиколки на пистата Херес. Трасето е добре познато за Никола Цолов. Българинът кара тук по време на престоя си в испанската Формула 4, както и Еврокупа-3.

Чарли Вурц пръв слезе под границата от две минути за обиколка. След това Фреди Слейтър бе първият, който наложи темпото с 1:31.450 за тима на Родин Моторспорт.

Никола Цолов премина границата от минута и 30 сек. при следващия си опит, за да заеме първото място за тима на Кампос Рейсинг. 1:30.496 мин. Българинът беше с близо четири десети по-бърз от всички останали. Роман Билински подобри постижението си и излезе на втора позиция пред Мартиниус Стеншорн.

Във втората половина от деня пистата беше мокра заради дъжда, който се изля над трасето. Това не позволи подобряване на времената в теста. Следователно Никола Цолов приключи днешния ден на първа позиция. Това е добра новина за 17-годишния пилот, който се бори за оставането си във Формула 3 и през следващия сезон. Най-доброто време в следобедните изпитания беше за Никола Лакорте от тима на Jenzer. Втори и трети за деня останаха съперниците на Цолов Мария Боя (Кампос Рейсинг) и Мартиниус Стеншорн (Хайтек).

Следващата седмица продължават следсезонните тестове във Формула 3. Този път пилотите ще бъдат на пистата край Барселона, която прие петия кръг от тазгодишната кампания.