Начало Други Никола Цолов: Времето ще има много важна роля и на Спа

Никола Цолов: Времето ще има много важна роля и на Спа

655
0
Никола Цолов
Никола Цолов, снимка Спас Генев

Атмосферните условия и очакваният дъжд ще имат важна роля за развитието на осмия кръг от сезон 2023 във Формула 3. Това е мнението на Никола Цолов. Българският състезател ще запише поредното си участие от тазгодишната кампания в F3 заедно с отбора на АРТ Гран при.

Сезон 2023 във Формула 3 продължава на Спа. Белгийското трасе приема предпоследния осми кръг от настоящата кампания в F3. Спа е най-дългата писта в графика на шампионата с нейните 7.004 км. Трасето е и едно от най-бързите в поддържащия шампионат на F1.

Спа е една от малкото писти от F3, на които Никола Цолов има предишен опит. Миналата година българинът спечели тук три победи в испанската Формула 4. Сега Никола Цолов се завръща на трасето в Ардените с много по-бърз и мощен автомобил

„Времето ще има много важна роля и на Спа. Очаква се да вали и по време на трите дни от състезателния уикенд. Ще видим как точно ще ни засегне това“, заяви Цолов. Спа много ми харесва. Това е бърза писта с възможности за изпреварвания. Надявам се, че този уикенд ще успеем да комбинираме добро представяне на пистата с правилна работа на тима при подготовката на колата.“

В Унгария Цолов записа най-добрия си квалификационен резултат. Българският състезател се пребори за 7-мото място в сесията, която се проведе на изсъхващата писта „Хунгароринг“. За съжаление Цолов изостана в двата старта. Първо той отпадна от спринта след като се удари със свой съперник на спирането за първи завой. След това той получи наказание преместване с три места назад за основното състезание. Там Цолов също имаше контакт със свой съперник и получи 10-секундно наказание. Така в крайна сметка българският лъв остана 25-ти след края на неделното състезание в Унгария.  Сега той се завръща на едва втората писта в календара, която познава от първата си година в автомобилния спорт след Каталуния.

Никола Цолов продължава да търси първи точки за сезон 2023 в F3. 16-годишният състезател заема 22-ра позиция във временно класиране. Уикендът на Цолов на Спа започва утре в 10:55 часа българско време със свободната тренировка, а в 16:00 часа започва квалификацията. Съботното спринтово състезание е от 11:00 часа, а неделната надпревара започва в 9:30 часа.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nikola Tsolov (@nikola_tsolov)