Начало Картинг Николай Върбицалиев победи във втория кръг на Югоизточния Европейски шампионат по картинг

Николай Върбицалиев победи във втория кръг на Югоизточния Европейски шампионат по картинг

217
0

Българския пилот Николай Върбицалиев извоюва една от най-хубавите си победи в картинга. При 34 градусова жега в Букурещ и при 4 часово пряко предаване на румънския национален спортен канал TVR2 българина не остави съмнение за своето превъзходство. Николай спечели първо „пол позишъна”, а след това и 2-та манша в най-престижния клас в света ІСА. С това той поднесе поредния горчив залък на предварително смятаните за фаворити гърци, които от 2 години са в челото на Европейските полоти в този клас.

За съжаление победителя в този клас от първия кръг в гр. Серес, Гърция – Мишел Георгиев не успя да се прибере навреме от състезания в Италия, проблеми с техниката пък спряха и Стефано Ловчалиев да вземе участие в този клас. С това България може би се лиши и от възможността, с оглед на моментното състояние на нашите картинг пилоти да вземе първите 3 места в класа.

Мал шанс преследва за второ състезание и Красимир Шарков в клас Мини, след като в първия кръг в гр. Серес, Гърция той бе ударен отзад още на загряващата обиколка и контузи врата си, сега още при старта не успя да избегне катастрофа между 4 карта и се наложи отново да изгледа състезанието трибуната.

Една и неразчетена маневра при опит за изпреварване пък лиши Беян Фаик да завърши 3-ти в най-мощния клас ІСС.

Следващото състезание от шампионата е в гр. Хасково на 7-10 септември и по предварителни данни в него ще участват 80 пилота.

коментари