Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Една от най-силните страни на Макларън е, че има двама пилоти...

Норис: Една от най-силните страни на Макларън е, че има двама пилоти в борбата, а не един като при Макс

2171
0
Ландо Норис, Оскар Пиастри, Макларън F1
снимка: Макларън

Една от най-силните страни на екипа на Макларън в борбата за титлата при конструкторите е, че и двамата пилоти на тима са в битката на пистата, заяви Ландо Норис. След Гран при на Канада на британския пилот бе зададен колко голяма е конкуренцията в шампионата при отборите.

„Честно казано, в момента мисля, че е между Ферари и нас. Ние ще продължим да натискаме. Според мен една от най-силните ни страни, че Макларън като отбор не допуска грешки и във всеки един уикенд извличаме максимума от колата. Да, това е нещо рязко виждано (в спорта). Няма много други екипи на грида, които да могат да кажат същото. На нас това ни дава допълнителна сила в битката срещу Ферари“, отговори Норис

„Нашият тим е с по-постоянно представяне. Те допуснаха повече грешки и като цяло просто имаха повече грижи през уикенда в Канада, не знам поради каква причина. Но в крайна сметка според мен е по-добре двама да се борят вместо един, каквото е положението на Макс [Верстапен] например“, добави Норис.

„Ние вършим добра работа, но все още трябва да натискаме. Необходими са ни и новости и така нататък, защото с присъединяването на Мерцедес към борбата ще става само по-трудно да се печелят точки“, каза още Норис.

За последните четири кръга от сезон 2024 Ред Бул има спечелени 106 точки, от които Серхио Перес е донесъл 22. Макларън е с общо актив от тези 4 старта 116 точки – от тях 73 са на Норис, 43 на Оскар Пиастри. Верстапен е убеден, че ако продължи да побеждава, то няма да има голяма разлика.

„По принцип голямата щета при Чеко бе нанесена в квалификацията (в Канада). Много е трудно да се справиш в подобни условия, стартирайки от дъното на решетката. После го видях, че отпадна. Знаех, че трябва да взема много точки и да не позволявам на другите да ме догонят.“

„И в крайна сметка смятам, че ако продължаваш да печелиш, ако взимаш по 25 точки, дори останалите да са втори, трети, то няма да загубиш твърде много“, отбеляза Верстапен

„Тогава можеш да си позволиш в някаква степен да се издъниш тук-там. По принцип желанието ни е винаги да имаме две коли в битката. Не се съмнявам, че ситуацията в това отношение скоро ще се промени. Просто трябва да работим по автомобила си, за да стане малко по-лесен за управление. Може би да ни е малко по-удобен. И след това, убеден съм, двата ни болида ще са пак там, където бяха в началото на сезона“, добави нидерландецът.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)