Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Не бях на ниво шампион през първата половина на сезона. Ще...

Норис: Не бях на ниво шампион през първата половина на сезона. Ще ми се да вярвам, че още можем да спечелим

822
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Майкъл Потс

Ландо Норис работил по грешките си от първата половина на сезон 2024 по време на лятната ваканция на Формула 1, сподели самият пилот. Състезателят на Макларън си набеляза още преди паузата определени аспекти от карането си, по които да се труди, за да подобри представянето си на писта. Той защити тима си и сподели в Зандвоорт, където този уикенд ще се проведе Гран при на Нидерландия, че му се иска да вярва във възможността да се пребори за титлата.

„Отборът върши страхотна работа. Вижте къде бяхме миналата година и къде сме сега. Това е едната гледна точка. Другата е, че се състезаваме срещу останалите отбори. Очевидно е, ясно е, че не свършихме най-добрата работа – имаше неща, в които можехме да сме по-добри. Но ние си го знаем, не е необходимо всички извън тима да ни го повтарят. Аз въпреки всичко съм много доволен от работата на екипа. Според мен се представяме по-силно от мнозинството от отборите. Същевременно не сме доволни да постигнем само това. Желанието ни е да сме пред всички“, коментира Норис.

„Хората, които са извън отбора, могат да говорят каквото пожелаят, но настройката на самия ни тим е много силна. Всички са безкрайно мотивирани и продължаваме да вършим работата си, защото вървим напред. Наясно сме, че имаме работа, но свеждаме глави и я вършим“, продължи Норис

„По време на ваканцията имах време да прегледам много неща – това е добре както за мен, така и за целия отбор. Мисля, че основното е да не забравяме колко добра бе първата половина на сезона ни. Твърде много дребни неща обаче ни попречиха (за повече успехи) – и на мен, и на тима. Когато се борим за титла – а ние трябва да водим битка на шампионско ниво, не можем да си позволим такива дребни пропуски. Така че се постарах да изгладя някои от тези неща“, каза още английският пилот на Макларън.

„Сега се борим не само срещу Макс [Верстапен]. Борим се с Ферари, Ред Бул и Мерцедес. Има 8 коли, които водят битки за победите, да взимат добри точки. Не мисля, че някой очаква втората половина на сезона да е по-лесна. Ако не друго, очакваме да е дори по-трудна. Но ние се представяме много добре. Отборът върши страхотна работа. Ако подобрим някои неща, то съм сигурен, че можем да сме много силни“, допълни Норис.

„Боря се за шампионат и няма как да съм доволен ако не съм на необходимото ниво да се изправя срещу Макс и да побеждавам Ред Бул и останалите пилоти. Доволен съм от сезона досега, но изгубих твърде много точки – това не може да се допуска срещу пилот като Макс. Става дума за комбинация от неща, не е само едно, но всичко започва от първата обиколка. Там изчезнаха повечето ми възможности. След първия тур като цяло състезанията ни са много силни, а темпото ни – много добро. Многото добри показатели – състезателна скорост, стратегия – ги съсипвам с лош старт или лошо преминаване на първи завой заради опит да се опазя от проблеми“, обясни англичанинът.

„Просто през първата половина на сезона не се представих на ниво световен шампион. Просто е. В определени моменти бях на такова ниво, но в други състезания не. В последните надпревари показах, че не съм щастлив, но това е, защото обичам спорта и искам да печеля. Тънка е границата между това да разбереш колко много иска един спортист да е пръв и да го съдиш за изявите му.“

„Възможността за титла при конструкторите е по-очевидна. Аз все още имам някакъв шанс при пилотите, но разликата никак не е малка, а битката е срещу Макс. Искам да съм оптимист и затова ще кажа, че все още има шанс. Знам, че ще е трудно и ще е голямо предизвикателство. Но при нашето ниво на представяне и знаейки какво мога аз, когато нещата вървят добре, все още ми се ще да вярвам, че е възможно“, каза още Норис.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)