Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Страхотен ден! Поведението на болида бе изумително (обновена)

Норис: Страхотен ден! Поведението на болида бе изумително (обновена)

1185
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис бе безапелационен по време на квалификацията за Гран при на Нидерландия и спечели полпозишъна с разлика от над 0,3 сек спрямо Макс Верстапен. Пилотът на Макларън бе много доволен от представянето си и каза, че очаква с нетърпение двубоя със съперника си от Ред Бул в утрешната надпревара на пистата Зандвоорт.

„Страхотен ден! Хубаво е да спечеля полпозишън след връщането ни на писта. Наистина беше хубава обиколка“, коментира Норис непосредствено след финала на сесията

„Цялата ни квалификация премина доста гладко. Направихме добри обиколки, особено тази накрая, което винаги е доста важно. Страхотна работа на отбора и съм доволен от деня. Но е по-трудно, отколкото изглежда. Всички се оплакваха, защото е сложно. Не знаеш какво да очакваш тур за тур. Колко можеш да натиснеш, къде са лимитите. Но в крайна сметка това ни е работата. Не е лесно, но се чувствах комфортно на трасето“, продължи Норис.

„Поведението на болида бе изумително. Тук за първи път от доста време на сам имаме някои нови неща за колата и всичко работи много добре, така че големи благодарности на екипа. Вълнувам се за утре. Сигурен съм, че ще е трудно. Макс е бърз през целия уикенд. Знам, че днес го победихме, но все пак е втори и винаги се бори сериозно. Това важи с особена сила за домашната му надпревара, така че нямам търпение“, добави Норис.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Оскар Пиастри остана трети в квалификацията и след това заяви, че не е катастрофирал като миналата година, което поне е добре

„Всичко вървеше доста добре до последната обиколка. И е очевидно, че с темпото, с което разполагахме, трето място не е повод за радост. Квалификацията като цяло премина гладко. Просто накрая аз не направих възможно най-добрата обиколка. Това е малко разочароващо, но все още имаме възможности и от тази позиция“, посочи австралиецът.

„Подобрението в колата от миналата година досега е около секунда и половина или нещо също толкова лудо. Усещането не е твърде различно. Не мисля, че новите неща имат нещо общо с разликата. Просто Ландо свърши добра работа в последния си опит в Q3 за разлика от мен“, допълни Пиастри.