Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Завършването на върха винаги е най-хубавата част от такава сесия

Норис: Завършването на върха винаги е най-хубавата част от такава сесия

817
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис спечели квалификацията за Гран при на Унгария. Пилотът на Макларън записа феноменална обиколка в сесията и напълно заслужено грабна втори полпозишън за тази година. Сега целта на Норис е да задържи тази първа позиция в утрешното състезание.

Норис показа отлична скорост от началото на състезателния уикенд в Унгария. Пилотът на Макларън оглави класирането във втората петъчна тренировка. По-рано днес британецът отново беше най-бърз в последната тренировка и се чувстваше много комфортно на това трасе. Така той се превърна за фаворит за спечелване на квалификационната сесия

Пилотът на Макларън прескочи с лекота първите два сегмента от сесията. Той успя да се справи идеално с променливите условия на пистата, която беше леко влажна заради превалял дъжд.

В последния сегмент от сесията Норис записа феноменална бърза обиколка, с която изпревари Макс Верстапен. След това сесията беше прекъсната заради инцидент на Юки Цунода. Норис се върна на пистата след рестарта на квалификацията, но се отказа от последния си тур. В крайна сметка той остана на върха и записа втори полпозишън за този сезон.

„Много съм щастлив. Не беше лесна квалификация. Завършването на върха винаги е най-хубавата част от такава сесия. Щастлив съм за отбора. Заемането на първите две места е още по-добре за отбора и показва нашия прогрес“, сподели Норис.

„Вече имаме увереност, така че не е нужно да я увеличаваме или да я търсим. Влязохме в този уикенд и в последните няколко уверени, че можем да свършим добра работа и че разполагаме с добър автомобил, за да се борим за полпозишън.“

„Днес направихме точно това. Страхотна работа от страна на тима, докато а ние се подобряваме всеки уикенд. Да завършим на полпозишън днес е сладко“, добави пилотът на Макларън.

Норис си постави за цел да спечели утрешната Гран при. Британецът ще бъде облагодетелстван от факта, че Верстапен ще потегли трети

„Ние сме в най-добрата позиция за всякакви условия, така че очаквам с нетърпение това състезание. С двата автомобила на първа редица можем да го контролираме. Ще сме доволни, стига да останем там, където сме.“

„Очаквам да финиширам пръв. Ако ако не го направя, това няма да бъде  добър ден. Засега автомобилът се справя добре. Имам чувството, че карам добре, така че е очевидно каква е целта ми“, завърши Ландо Норис.

Съотборникът на Норис Оксар Пиастри финишира втори в сесията. Така Макларън зае първите две стартови позиции за първи път от много време насам. Целта на Пиастри за утре е да се бори с Норис за победата.

„Разбира се, искам да съм начело, но и двата автомобила са на първа редица. Предстои ни голяма задача, опитвайки се да спечелим този старт като отбор. Ще бъдем умни“, каза Пиастри.

„Разполагаме с много бърз автомобил. Той работи изключително добре този уикенд. Искаме да се задържим на първите две места и ще се борим помежду си кой да заеме водачеството.“

Пиастри остана доволен от резултата си на фона на предизвикателните условия и постоянно присъстващата заплаха от дъжд.

„Много съм щастлив. Когато пропуснах да се класираш на пол с две стотни, си мисля за всички малки неща, които можех да направиш малко по-добре. Но това е невероятен резултат за отбора.“

„Имахме малко труден ден от моя страна [в петък], така че беше хубаво да отскочим тази сутрин. Очевидно този следобед не беше лесен. Трябваше да вземем важни решения в движение. Да завършим с двата автомобила на първа редица е невероятен резултат“, добави пилотът на Макларън.