Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис и Джовинаци ще карат в първата тренировка в Сочи

Норис и Джовинаци ще карат в първата тренировка в Сочи

97
0
Ландо Норис

Ландо Норис и Антонио Джовинаци ще карат съответно за Макларън и Заубер в първата свободна тренировка за Гран при на Русия в Сочи. Младият британец вече бе обявен за титуляр догодина, като кара в първите сесии в Белгия и Италия, за да бъдат проверени уменията му състезателни уикенди.

Засега не е ясно дали Ландо ще кара на мястото на Алонсо или на Вандоорн. Плановете на Макларън бяха Норис да не пилотира в Сочи, тъй като има състезателен уикенд във Формула 2 на същото трасе. Сега британецът ще трябва да съчетае двата шампионата.

„Ще бъде натоварен уикенд за Ландо, защото ще трябва да комбинира задълженията си във Формула 1 с шампионата във Формула 2, каза спортният директор на тима Жил де Феран. – Надявам се, че това ще бъде още една позитивна стъпка в развитието му.”

Джовинаци пък е тестпилот на тима и сред основните кандидати за второто титулярно място догодина, заедно със сегашния титуляр Маркус Ериксон. Сигурен такъв за 2019 г. вече е Кими Райконен. Джовинаци ще кара на мястото именно на Ериксон.