Начало Картинг НОВ СЕЗОН – НОВИ КАРТИНГ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

НОВ СЕЗОН – НОВИ КАРТИНГ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

45
0

На 25-ти март, събота, от 11:00 часа официално ще бъде открит новият сезон 2006 на картинг пистите в Пловдив и Варна.

Две ще бъдат основните високоскоростни надпревари в Пловдив – нулев кръг на Любителския шампионат по картинг „ШУМЕНСКО OPEN”, който от тази година ще има нов регламент с две квалификации в нормална и обратна посока и класиране по общо време от двата квалификационни кръга. В това състезание ще участват всичките 20 човека от ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ, който се проведе в края на 2005 година. “Всеки е пилот” ще заложи на едночасово отборно каране със задължителни смени. Всеки отбор ще бъде съставен от журналист и човек от публиката, изтеглен чрез жребий.

Професионални картинг пилоти ще загреят гумите на картовете WORLD FORMULA седмица преди началото на новия републикански шампионат за радост на всички присъстващи и ще изтеглят имената на победителите в томболата „Нов сезон – нов късмет”, в която ще участват всички зрители.

През 2006 година на писта „Лаута” ще бъдат организирани над 30 любителски състезания за клиенти, през април в Пловдив ще се проведе вторият кръг на Републиканското първенство по картинг, а през Май – Гранд при на ЛАУТА и бенефис на двукратния републикански шампион в клас ICC Ивайло Цонев. В началото на април ще започне и съботната формула с радио ФМ+, която ще се провежда всяка събота.

На пистата във Варна освен любителски състезания за клиентите и журналистите /Варна Гранд При и „Всеки е пилот”/ ще бъдат връчени наградите за 2005 година за медии и фирми, които са били партньори на картинг съоръжението и са помогнали за популяризирането на картинг спорта във Варна. Тази година Картинг писта „Варна” ще бъде домакин на третия кръг от Държавното първенство в началото на месец Май.