Начало Избрани Нов вариант за Сайнц – Алпин обмисля вариант за използване на задвижващи...

Нов вариант за Сайнц – Алпин обмисля вариант за използване на задвижващи системи Мерцедес

2353
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц има нов вариант за продължаване на кариерата си, тъй като Алпин обмисля вариант за използване на задвижващи системи Мерцедес. Твърди се, че той вече има предложение от отбора от Енстън. Агрегатите от Бриксуърт са нов щрих.

До момента няма взето решение дали компанията на Рено във Вири-Шатийон ще продължи да произвежда задвижващи системи за Формула 1. Липсва и официална информация по въпроса. Този уикенд обаче в Австрия се появи и слух, че Алпин може да получи агрегати на Мерцедес. Досега имаше такива за разговори с Ред Бул и Ферари. Това е заинтригувало Сайнц дотолкова, че да отложи смятаното за постигнато споразумение с Уилямс. Тимът от Гроув и сега е с мотори от Бриксуърт, и ще продължи да ги използва.

Според информацията между Алпин и Мерцедес е имало първоначална среща, но засега не и сериозни преговори

Екипът от Бриксуърт вече има споразумения с два отбора за следващата ера на задвижвания – Уилямс и Макларън плюс заводския тим в Бракли. Проблемът обаче е, че далите на Сайнц оферти екипи вече се изнервят от липсата на договор и не само. От Ауди са дали на испанския пилот да разбере също така, че няма да променят финансовите параметри на офертата си, независимо какъв интерес проявяват към него други тимове. Освен това има доста пилоти – някои дори по-опитни от Сайнц, които на практика са готови с решението си. Карлос трябва да реагира, за да не изгуби още възможности.

„Карлос не очакваше, че ще избира между два заводски отбора и Уилямс, но това е положението“, посочи шефът на екипа от Гроув Джеймс Ваулс, цитиран от the-race.com.

„Съчувствам му, защото не е ситуация, която е очаквал. Моето решение е да имам достатъчно опции на масата. Ако някоя от тях изчезне, то ще предприема съответните мерки и ще пожелая на Карлос успех“, добави Ваулс.

Сайнц пък коментира, че последните месеци на разговори и преговори са му демонстрирали колко малко може да вярваш на хора и екипи в F1, особено при начални разговори

„Основното е, че разбрах колко малко мога да имам доверие на хората в падока заради цялата политика в спорта“, посочи Сайнц.