Начало Рали Новиков и Танак в точките за рали Аржентина след куп проблеми

Новиков и Танак в точките за рали Аржентина след куп проблеми

37
0
Евгени Новиков

Пилотите на М-Спорт Евгени Новиков и От Танак с огромни усилия и сериозно каране наваксаха изоставането си в рали Аржентина и в крайна сметка и двамата взеха точки. Руснакът се класира осми, а естонският му колега се добра до 10-о място (от 27-а позиция!).

И двамата преживяха куп неволи по време на надпреварата. Евгени удари скала и счупи предно ляво окачване. Това наложи връщане в състезанието по Рали 2 и след това състезателят записваше постоянен прогрес, като едновременно с това усъвършенстваше и бележките си за догодина. В последния ден на ралито той атакува максимално и стигна до зоната на точките. Новиков постигна чудесни времена в топ 3 в няколко от етапите, а имаше и малко късмет (заради отпадането на Дани Сордо напредна с още една позиция в подреждането).

Отсечките определено ми харесаха. Бяха истинско предизвикателство, много бързи на места и това наложи каране на максимум. Честно казано, не гонехме такова класиране, но съм доволен, че стигнах до финала и дадох добри времена – коментира руснакът. – С Денис [Жироде] натрупахме сериозно количество бележки и би трябвало да сме в по-добра позиция догодина. Но съм щастлив за точките.

Танак и неговият навигатор Кулдар Сик също имаха технически проблеми. 24-годишният естонец използва уменията си и сам закрепи положението с кормилната щанга и се добра до сервиза, но на него също се наложи да продължи по осигурителната система.

Не беше най-доброто ни рали, но финиширахме и това е най-важното. Щастлив съм, че преодолях препятствията. Със сигурност ни се искаше по-добър резултат, но постиженията ни в отсечките са обещаващи, а точката е известна утеха – заяви От.